Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

A bűvészkedés és a gyerekek

Nem könnyű meghatározni a bűvészet fogalmát, annyira összetett dologról van szó. Magában foglalja a mágiát, a varázslatot, a csodát, az illúziót, a szemfényvesztést, a szórakozást, és még nagyon sok minden egyebet. Nemcsak a gyerekek, de a felnőttek nagy része is elvarázsolódik, ha belecsöppen egy bűvészműsor közepébe.

Azonban a gyerekek tudják ezt a legjobban élvezni, mert ők még tiszta szívből hisznek a csodákban.

A bűvészet kézügyesség?

Sokan azt gondolják, hogy a bűvészet nem más, mint egy ügyeskezű kártyás bemutatója, de ez nem csak ennyit jelent. Természetesen szinte minden bűvész tarsolyában lapul jó pár kártyatrükk. Ezek mindig látványosak, és a közönség csodálkozik, hogy hát ezt hogy csinálta.

De a bűvészetnek számos területe van ezen kívül is, ami legalább annyira látványos és érdekes, különleges, szó szerint elbűvölő. Kézügyességre szinte minden mutatványhoz szükség van, hiszen a kéz az egyik legfontosabb eszköze a bűvésznek. Gondoljunk csak egy érmére, amit a bűvész a szemünk láttára tüntet el a kezében. Kézügyesség nélkül nincs bűvészkedés.

A szavak ereje

De szinte ugyanilyen fontos az is, hogy a bűvész hogyan kommunikál velünk, mert a másik fontos eszköze a szavak, a beszéde, a mondatai. Amíg a fülünkkel arra figyelünk, amit mond, és ahogy mondja, addig a szemünk nem úgy látja a dolgokat, ahogy történnek. Sokszor olyat is látunk, ami nem történt meg, de az is előfordul, hogy nem látjuk azt, ami pedig az orrunk előtt történik.

Miért jó bűvészkedni

Szinte nincs is olyan felnőtt, aki gyerekkorában ne próbált volna meg bűvészkedni, csak aztán mégsem folytatta. Pedig bűvészkedni különösen izgalmas dolog, nem véletlenül szeretik a gyerekek. Ők még nehezen tudják megkülönböztetni a valóságot és a képzeletet, és ez így van jól! Fontos, hogy a fantáziájukat ne zárjuk keretek közé, hagyjuk őket kibontakozni.

Ha a gyerekek trükköket tanulnak meg, az nagyon jó hatással van rájuk, mert bizony egy trükk begyakorlásához türelemre, alázatra, gyakorlásra, kitartásra, figyelemre van szükség. A megfelelő mozgáskoordináció elsajátítása is nagyon fontos, ezáltal játékos formában fejlődhetnek a gyerekek különféle készségeik.

Ha együtt bűvészkedünk gyermekünkkel, akkor így nemcsak közös élményben lesz részünk, de játékosan taníthatjuk, fejleszthetjük is őket.

Soha nem tudhatjuk, hogy a későbbiekben melyik gyermekből lesz a jövő Houdini-je, vagy Copperfield David-ja.