Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Dohányzunk, ugyanakkor féltjük a családunk egészségét? Váltsunk e-cigarettára!

Azt szokták mondani, hogy a dohányzásra sokkal könnyebb rászokni, mint abbahagyni. De nagyon sok dohányos felnőtt fejében azért ott motoszkál a gondolat, hogy a családjukat még sem kellene kitenni a passzív dohányzás káros hatásainak. Főként ezért is veszik sokan közülük fontolóra az e-cigarettára való váltást.

A hagyományos cigarettával ellentétben ugyanis az e-cigi nem füstöt bocsát ki, hanem a patronjába beletöltött e-liquid a megfelelő hőmérsékleten, ami körülbelül 90 és 200 °C között valahol, légneművé válik, és gőz formájában távozik, amely közel sem tartalmaz annyi káros anyagot, mint a dohányfüst.

Praktikus tanácsok az e-cigi használatához

Bár az e-cigi használata némileg bonyolultabb, de egy kis idő után ez is megtalálható. Az első és legfontosabb szabálya, hogy a készülék összeszerelésekor az alkatrészeket nem szabad túl erősen összecsavarni, mivel ezzel csak az e-cigi élettartamát rövidítjük meg.

Továbbá fontos még arra is odafigyelni, hogy az általunk elgőzölt e-liquid szintje soha ne legyen túl alacsony. Ez ugyanis a legrosszabb esetben ahhoz vezethet, hogy megég a patron.

Ami pedig az e-cigi elszívását illeti, nem szabad túl sokáig szívni, mivel ezzel csak azt érjük el, hogy a porlasztója megkárosodik.

Extra tipp

Ritkán, de azért előfordulhat az is, hogy porlasztóból származó kondenz víz az akkumulátor közép érintkezőjén lecsapódik. Így érdemes ezt is a töltőre való csatlakoztatás előtt tisztára törölni, nehogy zárlat keletkezzen az eszközben.

E-liquid ajánlás

Az RY4 dohány ízű Nosmoke e-liquid volt az első általunk kipróbált nikotinos folyadék, amellyel közel 1 hónap alatt sikerült átállnunk a cigiről az e-cigire.

Főként azért is nyerte el ez az aroma a tetszésünket, mert nem annyira erőteljesen érezhető benne a dohány, hanem tökéletes egyveleget alkot a mogyoróval, a karamellel és a vaníliával. Se nem édes, se nem savanykás, vagyis egyszerűen pont tökéletes az átszokáshoz.