Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

bakancs

Felfedezendő természeti kincsek Magyarországon

Mindenféle elfogultság nélkül mondhatjuk, hogy kicsi országunk egy valódi kis ékszerdoboz, telis-tele felfedezésre váró épített és természeti csodákkal. A mai cikkünkben pedig az utóbbiakból szeretnénk megmutatni néhányat, amelyeket szerintünk idén tavasszal érdemes lesz felkeresni.

Írott-kő Natúrpark

A Nyugat-dunántúli régióban, Vas megye északnyugati részén fekvő Írottkő-Geschriebenstein Natúrpark egy igazi Eldorádó a kirándulók, a sétálók, a kerékpárosok, a hegyi kerékpárosok és a nordic walkingosok számára, mivel az államhatár két oldalán több mint 500 km-es jelzett túra- és kerékpárút, valamint különböző tanösvények húzódnak.

A legfontosabbak közé tartozik talán a Vasfüggöny túraútvonal, a Kéktúra vagy az alpannonia Semmeringtől Kőszegig vezető útvonalai. De ezenkívül több tucat kisebb körtúra is ki lett alakítva a környéken különböző nehézségi kategóriában. Így akár egy könnyedebb kirándulást és komolyabb kihívást jelentő túrákat is nyugodtan lehet szervezni erre a vidékre.

Ha pedig már itt járunk, akkor nem szabad kihagyni az Írott-kő tetején álló kilátót sem, amelynek a tetejéről ámulatba ejtő kilátás nyílik. Tiszta időben ellátni innen a Raxig, Hohe Wandig, Kamniki-Alpok csúcsaiig, a Bakony széléig, valamint a Balaton-felvidéki tanúhegyekig is.

Hármashatár-hegy panoráma-kör

A Panoráma-kör a Hármashatár-hegyen szintén egy igazi paradicsom a túrázók és a terepfutók számára. Ez egy könnyen megközelíthető és teljesíthető útvonal, amely bővelkedik a látnivalókban. Ilyen például a hegy csúcsán található Guckler Károly-kilátó is, amelyről csodálatos panoráma nyílik. Láthatjuk, ahogy a lábunk előtt kanyarog a Duna, és megcsodálhatjuk a Budát és Pestet összekötő összes híd ívét a folyón. Sőt tiszta időben még a Mátra hegygerincei is láthatók.

Velencei tó körüli kerékpárút

A Velencei-tó és környéke Magyarország egyik legkedveltebb turisztikai régiója, amely különösen alkalmas kerékpározásra, de sok más egyéb nagyszerű lehetőséget is kínál a túrázók számára. Mivel maga a kerékpárút csupán 30 km hosszú, és csak néhány emelkedő van az út mentén, így bárki számára teljesíthető. Ami viszont még jobb benne, hogy az útvonal szebbnél szebb látnivalókban is bővelkedik, elvezet például a Madárrezervátum és a Pákozd-Sukorói Arborétum mellett is.