Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Hogyan frissítsük fel magunkat otthon?

Ha fáradtak, izzadtak, kimerültek vagyunk, legszívesebben belerogynánk egy kényelmes karosszékbe, és fel sem kelnénk jó ideig. Pedig estére randevúnk, színházjegyünk, leány/legénybúcsúnk van, vagy esetleg vendégségbe vagyunk hivatalosak, ahova már megígértük, hogy elmegyünk.

Frissítsük fel magunkat ilyenkor egy kellemes, 10-15 perces fürdővel, amiből majd kipihenten fogunk felpattanni.

Borsmentás fürdő

Kb. 10-15 dkb szárított borsmentából készítsünk főzetet, majd az egészet keverjünk a fürdővízhez. Erős élénkítő hatása és intenzív, kellemes illata van.

Citromfürdő

Vágjunk fel szeletekre 3-4 darab citromot, majd oldjuk fel 2 liter vízben. Pár perc áztatás után öntsük a meleg fürdővízbe. Relaxáljunk ebben legalább 5-10 percen keresztül, majd a citromdarabokkal dörzsöljük át alaposan körmeinket, először a kezünkön, majd a lábunkon is. Ezt követően könyökünket és sarkunkat is gondosan dörgöljük meg, hogy a megkeményedett bőr átpuhulhasson.

Citromfürdő másképp

Egy darab citromot szeleteljünk fel, majd kb. két liter forró vízzel öntsük le. 10-05 percig, amíg langyos nem lesz, tartsuk lefedve az edényt. Ezt követően alaposan nyomkodjuk ki a citromszeleteket, majd ezt a levet öntsük a kád vízbe.

Kakukkfüves fürdő

Két evőkanál kakukkfű főzetét öntsük bele a fürdővízbe, majd alaposan keverjük el benne. Fűszeres illata és élénkítő hatása mellett fertőtleníti is bőrünket.

Sós fürdő

Nem szükséges drága fürdősót, fürdőolajat vásárolni, mert egy kg tengeri vagy parajdi só egy kádnyi vízben feloldva is igen kellemes hatású fürdést biztosít számunkra. Ügyeljünk rá, hogy a víz hőmérséklete ne haladja meg a 30-35 fokot, és legkésőbb 20 percig tartson a fürdés, bármennyire is jól esik. A sós fürdőzést követően öblítsük le bőrünről a sót pár fokkal hűvösebb vízzel, mint amilyen a fürdő volt.

Illóolajos fürdők

Kedvenc illóolajunkból 5-8 cseppet keverjük el egy kis mézben, hogy jól feloldódjon, majd az illóolajos mézes keveréket oldjuk fel egy kis tejszínben. Ezt keverjük el a kellemesen meleg fürdővízben.

Mindig jó minőségű illóolajat használjunk, hiszen ez relaxálás közben átjárja testünket, mert ezt fogja bőrünk is beszívni, és ezt lélegezzük be intenzíven a fürdés alatt.

Ezenkívül az illóolajokat használhatjuk különböző betegségek esetén is, például hurutos köhögésre.