Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

női cipők

Hogyan pakoljuk el helyesen a cipőket?

Bár idén viszonylag sokáig örülhettünk az indián nyárnak, de most már tényleg itt az ideje a női csizma, bakancs és az egyéb téli lábbelik elővételének, és a vékonyabb darabok elsüllyesztésének.

A legtöbbünk azonban sajnos nincsen tisztában a helyes tárolásukkal, pedig ha betartunk néhány szabályt, jócskán meghosszabíthatjuk az élettartamukat. A következő pár sorban ezekről fogunk részletesebben is beszélni.

Elsőként tisztítsuk meg őket!

Az első és legfontosabb dolog, amikor a női szandálok, a sport- és vászoncipők, illetve egyéb vékonyabb lábelik elpakolására adjuk a fejünket, hogy alaposan takarítsuk le őket, főleg a talprészüket. Ez ugyanis elősegíti, hogy a következő szezonban ugyanolyan minőségben tudjuk őket használni.

Ha egy bőr darabról van szó, akkor azt érdemes egy nedves ruhával áttörölni, illetve waxszal vagy bőrápoló krémmel átkenni. Majd, ha úgy látjuk, hogy megszáradt, törölgessük át még egyszer egy száraz ruhával is!

Ami a velúr lábbeliket illeti, jó praktika lehet a külsejükre rászáradt szennyeződések eltávolítására egy radír használata. Azután pedig, hogy végeztünk a szöszöléssel, érdemes lehet még sprayvel is befújni őket. Ám arra mindenképpen ügyelnünk kell, hogy teljesen megszáradjanak, mielőtt elrakjuk őket.

A következő lépések

Miután megvagyunk a fentebb leírt dolgokkal, vegyük ki a talpbetétet a cipőkből, és ezt is tisztítsuk meg, majd helyezzük a lábbeli mellé! Ha szeretnénk biztosra menni, akkor a belső részeket befújhatjuk még akár fertőtlenítő, szagtalanító sprayvel is. Ez azonban egyáltalán nem kötelező.

A tárolást illetően még annyit tudunk tanácsolni, hogy száraz és hűvös helyen, például a padláson vagy a garázsban történjen. Semmiképpen sem napfényben vagy meleg helyen tárolni a cipőket, mert az rontja a minőségüket.

Ha meg tudjuk oldani, akkor használjunk hozzá a lábbeli méretének megfelelő, záródó fedéllel ellátott dobozokat! Így sokkal könnyebb dolgunk lesz, amikor beköszönt a majd tavasz, és ismét elővesszük a kedvenc átmeneti cipőinket.

Ami pedig a téli kollekciót illeti

Ha azt szeretnénk, hogy rend uralkodjon az előszobában, semmiképpen sem hagyhatjuk ki a téli lábbelik átválogatását. Döntsük el, hogy melyeket hordjuk állandóan, és melyek inkább az alkalmakkor viselt darabok! A praktikum szempontjából az utóbbiakat érdemes magasra, a szekrény felső polcára vagy más, nehezen elérhető helyre pakolni, hogy ne legyenek útban!