Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Így maradhatunk fittek az ünnepek alatt is

Az ünnepi időszak próbára teszi az egészséges életmód követése során kialakult rutinunkat. A tévénket minden reklámszünetben megtöltik az isteni fogások és a nyálcsorgató édességek képei. A munkahelyünkön a kollégák pedig házi készítésű desszertekkel bombáznak minket. Ez azonban nem jelenti azt, hogy teljesen fel kell hagynunk a fitnesz iránti elkötelezettségünkkel. Bár néhány módosítást azért eszközölni kell majd, amelyhez ebben a cikkünkben adunk néhány tippet.

Folyamatos mozgás

A mozgás kulcsfontosságú lesz ebben az időszakban, és ez alatt nem csupán a  pulzusszámot növelő gyakorlatokra gondolunk, a kevésbé megerőltető tevékenységek is ugyanolyan hatásosak lehetnek. Használjuk például a lépcsőt a lift helyett, parkoljunk távolabb a házunktól, vagy, ha tehetjük, akkor menjünk el inkább gyalog a boltba! Sőt, még egy emlékeztetőt is beállíthatunk a telefonon, hogy minden 10 percnyi ülés után jelezzen.

Az alvás prioritása

Az alvásnak nagy szerepe van az erőnlétben, és sajnos sokunk ezt egyáltalán nem ismeri fel. A nyugodt éjszakai alvás érdekében ügyeljünk arra, hogy az ágyunk kényelmes legyen, lefekvés előtt 1,5-2 órával kapcsoljuk ki az összes elektronikát, tartsuk sötétben a szobát, és korlátozzuk a vízfogyasztást!

Legyünk realisták!

Nem szabad túl keménynek lennünk magunkkal, ha az evésről van szó. Minél jobban korlátozzuk ugyanis a vágyainkat, annál több mindent szeretnénk majd megkóstolni. Így mindenkinek azt javasoljuk, hogy egyen sokat a felszolgált tápláló ételekből, és fogyasszon kisebb adagokat a kevésbé egészséges finomságokból.

Ha mindezen erőfeszítések ellenére az új esztendőt néhány plusz kilóval kezdjük, akkor sem szabad kétségbe esni. Egyszerűen csak térjünk vissza az edzési rutinunkhoz és a normál étrendünkhöz! Őrizzük meg a pozitív hozzáállásunkat, és ne feledjük, milyen jól éreztük magunkat az ünnepi szezonban!