Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Mire való a precíziós vízmérték?

A precíziós vízmérték egy olyan mérőeszköz, amelyet annak meghatározására használnak, hogy egy felület vagy tárgy vízszintes vagy függőleges-e. Hosszú, egyenes alapból áll, amelyen egy tiszta üvegszem található, benne általában alkohol vagy olaj folyadékkal, és egy légbuborékkal.

A precíziós vízmértéket az adott felületre vagy tárgyra helyezzük, majd megfigyeljük a buborékot. Ha a buborék a szem két vonala között van, akkor a felület vagy tárgy vízszintes vagy függőleges. Ha a buborék nem középen helyezkedik el, akkor korrekciókat lehet végrehajtani annak érdekében, hogy a felületet vagy tárgyat a megfelelő pozícióba hozzuk.

Mire használják?

A precíziós vízmérték olyan eszköz, melyet széles körben használnak különböző iparágakban, beleértve az építőipart, a faipart, a fémmegmunkálást és az építészeti tervezést. Az építőiparban az épületek falainak, padlóinak és más felületeinek szintezésére használják. A faiparban és a fémmegmunkálásban az objektumok pontos vágása és formázása érdekében használják. Az építészeti tervezésben nagy gépek vagy szerkezetek szintjének mérésére használják.

Különböző típusú precíziós vízmértékek állnak rendelkezésre, beleértve a kézi modelleket, a mágneses modelleket és a digitális modelleket. A kézi modellek a legáltalánosabbak és manuális megfigyelést igényelnek a buborékhoz, míg a mágneses modellek kialakítása lehetővé teszi a fémfelületekre való rögzítést. A digitális modellek digitális kijelzőt használnak a mérőfelület vagy objektum szögének megjelenítéséhez.