Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

felszolgáló munka közben

Mit nyújtanak a mixer és felszolgáló tanfolyamok?

A mixer, más néven bártender, a vendéglátóipar egyik fontos résztvevője. A közvélekedéssel ellentétben a mixer munkája nem csupán italok keveréséből és készítéséből áll, hanem a vendégekkel való kommunikációban is nagy szerepe van. Egy jó mixer a koktélkészítés mellett a vendéglátás és a szórakoztatás terén is jártas szakember. Ha téged is vonz a bárpult és szívesen kipróbálnád magad a szakmában, nincs más teendőd, mint jelentkezni egy tanfolyamra, ahol ellesheted a különféle fortélyokat.

Érdekes információk a mixer képzésről

Egy profi mixer tanfolyam célja, hogy a résztvevők első körben elsajátítsák a koktélkészítés alapjait, majd később a haladó technikákkal is megismerkedhessenek. Emellett a vendéglátásról is bővebb ismereteket szerezhetnek. Az alap mixer képzés ára 100 000 és 150 000 forint között változik, és általában pár hét alatt elvégezhető. Ha viszont szeretnél igazi mesterré válni, kiegészítő képzésekre is szükséged lehet. De miért is érdemes mixernek tanulni? Ez a képzés számos olyan lehetőséggel jár, ami miatt megéri befektetned egy-egy tanfolyamra.

  1. Karrierlehetőség a vendéglátásban.
  2. Külföldi és hazai elhelyezkedési lehetőségek.
  3. Fejlesztheted a kreativitásodat, új italokkal és ízvilágokkal kísérletezhetsz.
  4. Megmérettetheted magad a nemzetközi versenyeken és hírnévre tehetsz szert a szakmában.

Emellett a mixer szakma a folyamatosan érkező új trendek és technikák miatt soha nem válhat unalmassá a számodra. Szóval, ha kedveled a kihívásokat és érzel magadban némi kreativitást, akkor ez a te álommunkád.

Legyél profi felszolgáló!

A felszolgáló, más néven pincér, szintén kulcsfontosságú személy a vendéglátásban. Feladatai közé tartozik az étel- és italszolgáltatás, a vendégek fogadása, az specialitások bemutatása, valamint sok esetben az étterem rendben tartása is.

A felszolgáló képzés általában 3 hetes intenzív tanulást jelent, melynek során a résztvevők elsajátítják a felszolgálás alapvető szabályait, a vendégekkel való kommunikációt, és a különböző technikákat. A tanfolyam végén elméleti és gyakorlati vizsgát kell tenni, és sikeres teljesítés esetén tanúsítványt kapnak a résztvevők.

A képzés elvégzése után a felszolgálók már el is helyezkedhetnek a szakmában. Aki mer nagyot álmodni, az akár óceánjáró luxushajókon is megtalálhatja a számításait.

Összegezve tehát a mixer és a felszolgáló szakmák fontos részei a vendéglátóiparnak, és mindkét területen számos képzési lehetőség áll rendelkezésre Magyarországon. Ezek a tanfolyamok a szakmai tudást és gyakorlati készségeket egyaránt fejlesztik, lehetőséget adva a résztvevőknek a vendéglátás területén való elhelyezkedésre és karrierépítésre mind hazai, mind nemzetközi szinten.