Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Okok, amiért érdemes Zanzibárra utazni

Zanzibár… Már maga a név is egy trópusi paradicsom képét idézi. Ez a szigetcsoport azonban sokkal többet kínál, mint a lágy homokos, fehér strandok és a csillogó azúrkék víz. A látnivalók, az illatok, az ízek és az élmények együttesét adja át számunkra, amellyel táplálja a lelket, megfiatalítja testet és felébreszti a kreativitást.

Egyedülálló a kultúrája és az építészete

Bár Afrikában elsősorban a gyarmatosító nagyhatalmak hagyták ott a nyomukat, de Kelet-Afrika kultúráját a Közel-Kelet is nagymértékben befolyásolta. A festői szépségű Zanzibárba a tizedik században érkező perzsa kereskedők ugyanis magukkal hozták a muszlim vallás és a zoroasztrizmus tanait. Az utóbbiak építették egyébként Afrika első zoroasztriánus kegyhelyeit.

Majd később megjelentek a szunniták, a síiták illetve a szúfi közösségek is, és az ő örökségük sem múlt el nyomtalanul. Ez a sokszínűség pedig leginkább a főváros, Stone Town építészetében mutatkozik meg, amelynek óvárosi része az UNESCO világörökség részét képezi.

Az egzotikus fűszerei

Ha beütjük a Google-ba a Zanzibár utazás kifejezést, akkor garantáltan szinte mindegyik utazási iroda programjában szerepel a Fűszer túra, és ez nem is csoda. Zanzibárt ugyanis világ egyik legnagyobb fűszerszigeteként tartják számon. Olyan aromás fűszereket termesztenek itt, mint a szegfűszeg, a kurkuma vagy a fahéj.

A víz szerelmeseinek paradicsoma

Zanzibáron annyi a víz alatti látnivaló és a merülőhely, hogy a búvárok egyik legjobb úticéljaként tartják számon. Sőt a Kizimkazi öbölben lehetőség van búvárszemüvegben és pipában a szabadon élő delfinekkel is úszni, ami szintén egy életre szóló élmény.

A fentebb leírtak is tökéletesen igazolják, hogy egy zanzibári utazás jóval többet nyújthat számunkra, mint a reggeltől estig az óceánparton történő heverészés. Ezt a csodaszép szigetcsoportot ezért egyszer az életben mindenkinek látnia kell.